Mijn naam is Caro Moons (°1985), contextueel psychotherapeut en bachelor toegepast psycholoog.

In 2006 behaalde ik mijn diploma bachelor in de Toegepaste Psychologie te Antwerpen. Ik rondde in 2014 mijn 4-jarige opleiding contextuele hulpverlening- en therapie af bij Leren over leven te Antwerpen.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

Meer dan 10 jaar was ik actief als hulpverlener/therapeut binnen CAW Boom Mechelen Lier. 

Sinds 2018 ben ik werkzaam als individueel- en relatietherapeut binnen mijn eigen praktijk regio den Bell. Verder werk ik als beleidsmedewerker rond verslavingspreventie bij de stad Antwerpen.

Werkwijze: De vraag van jou als cliënt staat voor mij centraal. Dit wil zeggen dat jij bepaalt waar je op wil focussen. Indien ik als therapeut het idee heb dat ook andere thema’s spelen, zal ik deze duidelijk benoemen maar niet opdringen. Jij beslist zelf over jouw traject en of je wil ingaan op onderliggende thema’s.

Mijn begeleidingstrajecten zijn eerder kortdurend, mits ik sterk geloof dat een mens een krachtig wezen is en de kans moet krijgen om ‘uit te proberen’, trial and error. Beweging in het hier en nu zijn voor mij de belangrijkste focus. 

Persoonlijkheid: Als therapeut hou ik ervan “gewoon” te doen, eenvoudige alledaagse taal te gebruiken (met duidelijk Antwerps accent) en het vooral niet moeilijker te maken dan het leven soms al is. 

Ik hou ervan om mensen echt te ontmoeten, samen te worstelen doorheen de moeilijkere periodes. Maar even goed fel te lachen als het eens wat luchtiger mag zijn. Ik geloof erg in de kracht van humor. Mijn stijl is eerder sturend.

In het dagelijkse leven hecht ik veel belang aan sport, doe ik aan improvisatietheater, kijk ik teveel series/films/theatervoorstelling en ben ik een grote dierenvriend (vooral katten).