Mijn naam is Lisa Braeckevelt, klinisch orthopedagoge en aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen.

Vanuit mijn opleiding aan de Universiteit Gent werk ik context- & oplossingsgericht. Ik volgde in het verleden ook vormingen rond omgaan met weerstand en agressie, circulaire vraagstelling, motiverende gespreksvoering en Life Space Crisis Intervention (LSCI).

Jongeren en volwassenen: 

Je kan bij mij terecht als je psychische, emotionele of sociale gevolgen ervaart van een situatie of aandoening. Maar wat betekent dat nu precies? 

Net zoals de zee gaan we op- en neer met de golven van ons leven. Er komt veel op ons af en de ene golf is hoger of wilder dan de andere. Surfen op die golven kan uitdagend zijn. Soms val je neer en geraak je zelf niet meer boven. Je kan je angstig of overspoeld voelen, terwijl die golven maar blijven komen. 

Zit je vast in je eigen gedachten? Ervaar je stress thuis of op het werk? Heb je het gevoel dat je energie helemaal weg is? 

Via oplossings- en lichaamsgerichte oefeningen en technieken help ik je weer op weg. 

Onze gedachten zijn sterker dan we denken. Onderdeel van de therapie is je daar bewust van worden en terug grip te krijgen op je gedachten en gevoelens.

Gezinsbegeleiding:

Je kan bij mij ook terecht als het even moeilijk gaat binnen je gezin. Heb je het gevoel dat je kind moeite heeft met executieve functies of emotieregulatie? Weet je als ouder soms niet meer hoe je jouw kind of jezelf tot rust kan brengen? 

Samen bekijken we welke gezinsstructuren aanwezig zijn en hoe we de interacties tussen gezinsleden kunnen veranderen. We gaan samen in gesprek en werken een gericht traject uit, aangepast aan jullie noden. Dat kan in de vorm van individuele therapie voor kinderen, ouderbegeleiding alsook ouder-kind sessies.